74 години отбелязваме Деня на Победата-Девети май

На този  Ден преди 74 год. фашистка Германия подписва безусловната  си капитулация  пред съюзните сили на Русия /тогава Съветски съюз/,САЩ и Великобритания. Ден преди това руски войници са развели знамето на ПОБЕДАТА над Райхстага /немското Народно събрание/. Обявен е краят на продължилата пет години и взела 50 милиона жертви  Втора световна война. Сложен бе край на Хитлеристката илюзия за немското  превъзходство над останалия свят. Единствената страна ,която има куража, доблестта, достойнството и жертвоготовноста да им се противопостави, бе Русия. Тя, РУСИЯ, сама се изправи срещу смазващото в началото на войната военно, икономическо, техническо и финансово превъзходство на цяла днешна Европа, чийто ресурси и жива сила Хитлер насочи на изток , към Москва. Няма  световно признат политик и историк, който да отрече, че на Русия се дължи преди всичко ПОБЕДАТА  на 9-ти МАЙ-1945 г. ,  при цялото уважение и признателност на нейните съюзници – САЩ и Великобритания, включили се във военните действия едва във втората   фаза на войната. За тази заслужена признателност, за тази Велика ПОБЕДА над  тогавашна расистка Германия, Русия заплати и най-високата цена. Не остана  непочернено от скръб семейство в някогашна Съветска Русия. В тази кървава световна баня преди 74 години Русия  даде 27 милиона  жертви. Броят е по-голям от общия брой на загиналите на всички останали воюващи държави във Втората световна война. Зад шокиращия брой руски  жертви стои  категоричната заповед на Вермахта /немското военно командване/, а тя по същество гласи следното: „…на западния фронт    немската войска следва да унищожава противникови подразделения, но на изток, срещу Съветска Русия,  тотално  унищожение на народа -  жени , деца и старци…”. Да се учудваме ли тогава че, и днес, 74 години след края на тази зловеща война, по руската земя продължават да се разкриват още и още останките на руски войници и офицери и тържествено, с нужната почит да се  препогребват. Днес може би повече от всякога звучат и тежат  мислите на  виден руски пълководец от 19 век че, “ една война е завършила едва тогава, когато  бъде погребан и последният  загинал войник....“ . И днес обаче   отново управляващият елит на  най-силната западна държава  открито заявява своите претенции за еднолично управление над останалия свят. Днес  САЩ , както преди повече от 80 години представителите на немския райх, твърдят за  своята изключителност и отреденото им право на световно господство.  

Днешна Русия помни и свято тачи своите герои от Великата Отечествена война. А зародилото се от група ентусиасти преди 7-8 години движение  „Безссмертный полк”  завладя днес масово цял един народ по необятната руска шир в ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА. Нещо повече, от няколко години „Безссмертный полк“  вече шевствува по  цял свят. Западът гледа с неразбиране на морето от млади хора, носещи портретите на загиналите във войната свои родственици и недоумява как всемогъщият долар и т.н. американски и европейски „ценности” са отстъпили пред руската памет, признателност и дълг.

Днес, 74 години  след ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА, както и в България  именувахме  този паметен ДЕН, сме длъжни да наведем глава в знак на памет и  признателност към жертвите на Втората световна война, в това число и български такива. Открито да признаем, че Русия /Съветския съюз/ е страната, народът, който с цената на милиони свои жертви и неподражаем героизъм, не позволи на хитлеристките идеолози да наложат правилата за расово превъзходство. Този ДЕН на ПОБЕДАТА днес, повече от всякога следва да се приема и като камбанен звън към тези, които решават настоящето и бъдещето на народите.

Иван Колев – Председател на Клуба

за приятелство с Русия - Кърджали

      Послеслов :   Вчера  -  6 май , за първи път , след близо трийсет години по софийските улици  тържествено маршируваха  /макар и малочислени / български войни  последвани   от ограничен  контингент  бойна техника.  Този факт сам по себе си е похвален.  Гледайки и слушайки  водещият  коментатор по телевизията  обаче нещо загорча в душата ми. Защо ли?  Ами защото с такъв плам  обясняваше  изключителните възможности на  американската  и друга западна бойна техника, чийто наименование  при това   трудно   произнасяше , че  ми загорча  от асоциациите ,които направих  с старата кинохроника..   А  там, на старите киноленти  са запечатани    военните паради  пак по същите софийски  улици,  пак  с прехвалена  западна  военна мощ  насочена срещу Русия    в  хода на    Втората    Световна  Война …….   А    как завърши всичко преди 74 години  е добре известно , друг е въпроса дали ние ,като народ , сме си извлекли някакви поуки  !!!!                                                    

   

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини