Без Ден на победата в Кърджали, заради войната в Украйна

  Денят на победата над хитлерофашизма-9 май няма да бъде отбелязан тържествено в Кърджали заради войната в Украйна. Отменя се и шествието на Безсмертний полк в центъра на града, научи Кърджали бг вести. Няма да празнуваме и Деня на Европа пред стария Общински съвет, каквато е традицията.

  Олга Стоянова председател на Клуба на руските съотечественици заяви за Кърджали бг вести, че руските граждани в Кърджали ще положат цветя пред паметника на Руския войн в Попската градина. На 1 май те почистиха паметниците на руски воини в областта. Цветя ще положат  и запасните офицери и сержанти,заедно с Военния клуб. Община Кърджали ще  предостави парична помощ на единствения останал жив фронтовак.

  Ще положим цветя пред плочите с имената на загиналите фронтоваци от региона във Втората световна война,каза за Кърджали бг вести областният лидер на социалистите в Кърджали  Милко Багдасоров. Като директор на най-голямото училище в областта-СУ”П.Р.Славейков”,той подчерта,че за Деня на победата и за Деня на Европа неговите ученици ще проведат велопоход.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини