Паеля с чоризо

Паеля с чоризо

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Нарежете наденичките на филийки, измийте мидите, изплакнете ориза, нарежете на кубчета пилешкото месо и обелете скаридите.

Овкусете пилешкото със сол и пипер. Сгорещете уока на умерено-силен огън. Изпържете нарязаното на филийки чирозо до леко покафеняване, извадете от съда и намалете огъня. Когато сте готови да изпържите пилешкото, отново увеличете котлона до умерено силен и сложете месото да се позапържи на около 3/4, само колкото кожата да покафенее леко, извадете от съда и заделете.

Сложете бульона в чаша и добавете шафрана. Разбъркайте и оставете в микровълновата фурна за 2 минути. Сложете изплакнатия ориз в тигана с олиото от наденичките и пилешкото и разбъркайте, така че да се покрие хубаво, за 2-3 мин.

Ако мазнината не е достатъчна, добавете 1 ч.л. зехтин. Добавете бульона с шафран и оставете да заври. Покрийте ориза с наденичките, мидите, пилешкото и скаридите, като започнете да ги редувате до средата на съда.

Покрийте с капак или фолио. Намалете огъня до слаб и оставете да се готви за около 15 мин. Оризът не трябва да омеква съвсем, най-добре до степен ал денте. Поръсете граха и покрийте отново. Гответе още 2-3 мин. Проверете дали пилешкото е готово и полейте с 1/4 от лимоновия сок. Поръсете с нарязан кориандър и поднесете горещо.

Източник: gotvach.bg

Последни новини