Англоговорещите от ЕГ „Христо Ботев“ в ТОП-10

С двама финалисти Езиковата гимназия „Христо Ботев“ се нарежда сред десетте най-добри училища на Националната олимпиада по английски език за 2019 година

В разгара на пролетта пристигна новината за поредната порция успехи на възпитаници от Езиковата гимназия в Кърджали. Изключително радостно е съобщението за победата на Националната олимпиада по английски език, която се проведе в град Хасково в края на месец март. Имената на двете финалистки от ЕГ „Христо Ботев“ са Селин Осман, ученичка от 8 клас и Селин Мехмед от 10 клас.

Момичетата от Кърджали се пребориха в сериозна конкуренция от състезатели от цялата страна и със своите отлични резултати те достойно се наредиха в челната десетка. Осмокласничката Селин Осман е с 87 точки и се нарежда на 9 място от общо 56 финалисти, а десетокласничката Селин Мехмед постига резултат от 79.5 точки, които я класират на 6 място от общо 19  конкуренти.

Тук е мястото да поздравим момичетата с постижението и да отдадем почит и уважение на труда на техните учители – Златка Тодорова и Снежана Христова. Победният ход на ботевци продължава, защото до края на учебната година предстоят още много национални състезания и конкурси, от които очакваме продължение на рубриката „Добрата новина“ с адрес: ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали.

Това съобщиха от Ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини