Tesla Model 3 стана най-продаваният луксозен седан в Европа

Въпреки поредицата трудности и скандали около "Tesla", компанията има и добри новини. Анализ на JATO Dynamics сочи, че Model 3 е станал най-продаваният средноголям луксозен седан в Европа още с навлизането на пазара през февруари т.г., съобщава "Automotive News Europe".

Данните на JATO показват, че през февруари са били продадени 3630 броя Model 3 в Европа. На второ място е Mercedes C-Class с 3420 продажби, при това на всичките си версии, взети заедно. На трето място е Audi А4 с 1710 продадени коли, а BMW 3-та Серия има 1700 продажби.

В тези числа са само седаните, но не и комби версиите на моделите. Те са съответно по една четвърт за А4 и 3-та серия и една трета за С-Class.

Очаквано, Model 3 е и най-продаваният изцяло електрически автомобил в Европа. През февруари колата е записала повече продажби от Renault Zoe, което има 2884 продажби, и от Nissan Leaf, който е с 2333 продадени коли.

Така Model 3 повтаря успеха на Model S, който беше най-продаваният луксозен автомобил в Европа през миналата година и изпревари S-Class, 7-серия, А8, Porsche Panamera и т.н.

Очакванията на анализаторите са, че за "Tesla" скоро ще става по-трудно, защото местните производители  са почти готови с новите си изцяло електрически модели и конкуренцията ще се засили значително през следващата година и занапред.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини