Maserati GranCabrio Folgore - електрическият секси кабриолет, който спира дъха

Maserati планира да стане сред първите автомобилни производители, които произвеждат изцяло електрически автомобили. И в случая на италианците плановете това да се случи са до 2028 г.

И поне към момента изглежда, че имат намерението да ги спазят. Поредното доказателството е представянето на GranCabrio Folgore - третият изцяло електрически модел на Maserati.

Това се случи по време на събитието в Римини, Италия, Folgore Day, с което компанията иска да отпразнува не само 110 години от създаването си, но и отдадеността си към електрификацията.

Maserati GranCabrio Folgore не е просто нов модел на италианците, а електрически кабриолет, който не само приковава всички погледи, но може съвсем лесно да спре дъха на пътниците в него.

От 0 до 100 км/ч този електрически секси кабриолет достига за само 2.8 секунди. Това ускорение е благодарение на трите електромотора, които общо вадят 560 kW мощност. GranCabrio Folgore стъпва на 800V Atlantis архитектура, която разполага с 92.5 kWh батерия и може да достигне скорост на зареждане до 270 kW при DC бърза зарядна станция.

Впечатляващото е, че чрез рекупериранр само за пет минути може да зареди достатъчно батерията, така че да бъдат изминати още 100 км. От 20 до 80% заряд на батерията пък са постижими за едва 18 минути. Пробегът зависи от това в кой от четирите режима се кара - Max Range, GT, Sport и Corsa. Той е между 419 км и 447 км.

От Electrek изтъкват, че това определено не е най-добрият електрически пробег на пазара, но пък Maserati GranCabrio Folgore не е автомобил, който ще използваме за дълго семейно пътуване, а точно обратното. Може би за това на официалното му представяне присъстваха двама от най-обсъжданите и "горещи" млади хора в Италия. Актрисата Матилда де Анжелис и фронтменът на Maneskin Дамиано Давид. 

Но да се върнем на кабриолета. В режим Corsa се отключва пълният потенциал на новия електрически автомобил на Maserati. 

Тогава на педала на газта се придава по-директно усещане и мигновен въртящ момент. В този режим на таблото се показва и следи постоянно важна информация като температура на батерията и разпределението на въртящия момент.

И понеже е кабриолет няма как да не отворим дума и за покрива. Той е мек и наличен в пет различни цвята. За отварянето му са необходими 14 секунди, а за затварянето - 16.

Maserati GranCabrio Folgore ще се произвежда в Модена, Италия, като поръчките ще бъдат отворени този август. Като официалните продажби ще започнат в края на годината. Към момента още не е обявена официалната цена, но предполагаемата е около 200 000 долара.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини