Първите коли, свързани с интелигентния облак The Alliance Intelligent Cloud

Автомобилният алианс Renault-Nissan-Mitsubishi въвежда облачна платформа на базата на инфраструктура Microsoft Azure. Решението се нарича „The Alliance Intelligent Cloud“ и осигурява достъп до иновативни услуги в автомобили, продавани на близо 200 пазара с участието на трите компании.

The Alliance Intelligent Cloud използва технологии с изкуствен интелект и интернет на нещата (IoT). Глобалната облачна платформа Azure позволява сигурно управление на данните, получавани от свързаните автомобили, като на тяхна база компаниите ще разработват и доставят интелигентни услуги.

Първите автомобили с използване на Alliance Intelligent Cloud ще бъдат модели Renault Clio и Nissan Leaf, продавани в Европа и Япония. Това ще са и първите коли с платформа Microsoft Connected Vehicle, достъпни на масовия пазар.

Автомобилите, ползващи Alliance Intelligent Cloud, ще имат предимства, благодарение на безпрепятствения достъп до интернет – това ще позволи дистанционно извършване на разширена диагностика, внедряване на нов софтуер и предоставяне на информационно-развлекателни услуги.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини