Гореща вечер за приятелите на САЩ в Кърджали с Васко Кръпката

Изображение 1 от 3

    Гореща вечер преживяха любителите на рокендрола в петък, когато Васко Кръпката и неговите колеги от Подуене блус бенд се развихриха в клуб „Френдс“ с пълна сила. Софийската група пристигна, за да се включи в отбелязването на 29-тия рожден ден на дружество „Приятели на САЩ“. Прозвучаха стари и нови хитове, сред които „Комунизмът си отива“, „Кучето на крайния квартал“, „Нека бъде светлина“, „Ден след ден“ и „Емигранти“, които от миналата година са част от фонда наКонгресната библиотека на САЩ.

    Успешно пригласяхаи присъстващите, някои от които местни музиканти.Фронтменът на Подуене блус бенд покани на сцената десетокласника от Езиковата гимназия Ради Митрев и двамата направиха чудесни импровизации на две хармоники.

    В паузите Васко Кръпката разказа интересни спомени от миналогодишното турне на групата в САЩ, където изнасят 35 концерта в 21 щата.Със задоволство музикантът разказа как дъщеря му се е омъжила за американец, но са се установили да живеят в София. Той сподели, че винаги с удоволствие идва в Кърджали, тъй като любимата му съпруга Елена е родена тук. Не пропусна да изрази възхищението си от дългогодишното постоянство и несекващия ентусиазъм на „Приятели на САЩ“, дружеството, което „държи“ българите близо до демократичните ценности и нормалните държави.

    Валентина Иванова,председател на Дружество "Приятели на САЩ"

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини