Поредица от дъсъдебни производства в Кърджали, спипаха хасковлия със стоки без акциз

40 литра алкохол и 9,3 кг нарязан тютюн без бандерол са били открити в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места вчера на територията на РУ-Кърджали. Около 7 часа на КПП „Чилик“ за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с хасковска регистрация, управляван от 43-годиишен. В автомобила полицаите открили безакцизни стоки – алкохол и тютюн, които са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс за държане на акцизни стоки без бандерол, когато по закон се изисква такъв.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс за измама. По първоначални данни 35-годишен поел поръчка за подмяна на дограма в помещение, но не изпълнил ангажимента си и не върнал платената сума. Работата по случая продължават сектор „Охранителна полиция“ в управлението и разследващ полицай.

Досъдебно производство по чл.183, ал.1 от Наказателния кодекс за неизплатени издръжки от родител на дете е образувано в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. 37-годишен дължи 9300 лв. на малолетната си дъщеря. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини