Опозицията в местния парламент взе на мушка тандема Хасан Азис-Раиф Мустафа

Опозицията в местния парламент взе на мушка тандема Хасан Азис-Раиф Мустафа. На последната сесия на Общинския съвет тя демонстрира координирани действия едновременно срещу председателя на местния парламент и кмета по отношение на отчетите им за изпълнени решения през отминалата година. До сега Раиф Мустафа се отчиташе безпроблемно и цялостната дейност на Общинския съвет получаваше одобрение. Критиките се насочваха към градоначалника за изпълнението на решенията от Общинска администрация. Нетърпеливи съветниците от ГЕРБ,БСП и Реформаторския блок започнаха сесията с критики и към Мустафа.

 Общинският съветник от ПП ГЕРБ Гроздан Колев взе първи думата и отбеляза, че отчетът за дейността на Общинския съвет е изчерпателен като статистика. В него обаче не се съдържа оценка за качеството на работата на местния парламент и отражението й върху града и гражданите. Той въведе в обръщение термина самодостатъчно мнозинство за съветниците от ДПС. Подчерта,че взетите от това мнозинство решения често са в ущърб на гражданите  и даде за пример придобилите популярност продажби на общински терени.

Божидар Стоянов от БСП обвини председателя в това,че в работата на Общинския съвет липсва публичност и прозрачност.Той поиска предавания на живо на сесиите на сайта на общината.За онлайн предавания се обяви и Радослав Милев от Реформаторския блок.

 Кметът Хасан Азис отчете,че Общинска администрация е изпълнила 76% от решенията на Общинския съвет ,като останалите са в процес на изпълнение.Едва 1,2 са снети от отчет.

Съветникът  Иван Чанков от ГЕРБ посочи,че основният проблем е липсата на срокове за изпълнение на решенията.Даде пример със Синята зона, която според него „виси” от 2016 г.

   Председателят на групата съветници на ДПС Мухаррем Мухаррем констатира, че още от първото заседание на местния парламент на Кърджали личи, че навлизаме в изборна година.

Давайки оценка за работата на ОбС вие давате оценка на себе си, посочи Раиф Мустафа. Няма решения в ущърб на гражданите, подчерта председателят на ОбС.  Той бе категоричен,че публичност има-заседанията са открити за граждани и се предават на живо по Общинско радио. В момента в който се довърши залата на Общинския съвет тя ще бъде оборудвана и ще има предавания на сесиите онлайн , категоричен бе Раиф Мустафа. Той подчерта ,че само един съветник от опозицията е представил годишен отчет за своята работа и те нямат моралното право да критикуват работата на колективния орган.

  Отчета на председателя на Общинския съвет бе приет с 24 гласа „за” и ,6 въздържали се. Такова бе съотношението на гласувалите и за отчета на кмета.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини