12 °C

Опозицията в местния парламент взе на мушка тандема Хасан Азис-Раиф Мустафа

Опозицията в местния парламент взе на мушка тандема Хасан Азис-Раиф Мустафа. На последната сесия на Общинския съвет тя демонстрира координирани действия едновременно срещу председателя на местния парламент и кмета по отношение на отчетите им за изпълнени решения през отминалата година. До сега Раиф Мустафа се отчиташе безпроблемно и цялостната дейност на Общинския съвет получаваше одобрение. Критиките се насочваха към градоначалника за изпълнението на решенията от Общинска администрация. Нетърпеливи съветниците от ГЕРБ,БСП и Реформаторския блок започнаха сесията с критики и към Мустафа.

 Общинският съветник от ПП ГЕРБ Гроздан Колев взе първи думата и отбеляза, че отчетът за дейността на Общинския съвет е изчерпателен като статистика. В него обаче не се съдържа оценка за качеството на работата на местния парламент и отражението й върху града и гражданите. Той въведе в обръщение термина самодостатъчно мнозинство за съветниците от ДПС. Подчерта,че взетите от това мнозинство решения често са в ущърб на гражданите  и даде за пример придобилите популярност продажби на общински терени.

Божидар Стоянов от БСП обвини председателя в това,че в работата на Общинския съвет липсва публичност и прозрачност.Той поиска предавания на живо на сесиите на сайта на общината.За онлайн предавания се обяви и Радослав Милев от Реформаторския блок.

 Кметът Хасан Азис отчете,че Общинска администрация е изпълнила 76% от решенията на Общинския съвет ,като останалите са в процес на изпълнение.Едва 1,2 са снети от отчет.

Съветникът  Иван Чанков от ГЕРБ посочи,че основният проблем е липсата на срокове за изпълнение на решенията.Даде пример със Синята зона, която според него „виси” от 2016 г.

   Председателят на групата съветници на ДПС Мухаррем Мухаррем констатира, че още от първото заседание на местния парламент на Кърджали личи, че навлизаме в изборна година.

Давайки оценка за работата на ОбС вие давате оценка на себе си, посочи Раиф Мустафа. Няма решения в ущърб на гражданите, подчерта председателят на ОбС.  Той бе категоричен,че публичност има-заседанията са открити за граждани и се предават на живо по Общинско радио. В момента в който се довърши залата на Общинския съвет тя ще бъде оборудвана и ще има предавания на сесиите онлайн , категоричен бе Раиф Мустафа. Той подчерта ,че само един съветник от опозицията е представил годишен отчет за своята работа и те нямат моралното право да критикуват работата на колективния орган.

  Отчета на председателя на Общинския съвет бе приет с 24 гласа „за” и ,6 въздържали се. Такова бе съотношението на гласувалите и за отчета на кмета.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
25 яну 2020
Последни новини