13 °C

Опозицията в местния парламент взе на мушка тандема Хасан Азис-Раиф Мустафа

Опозицията в местния парламент взе на мушка тандема Хасан Азис-Раиф Мустафа. На последната сесия на Общинския съвет тя демонстрира координирани действия едновременно срещу председателя на местния парламент и кмета по отношение на отчетите им за изпълнени решения през отминалата година. До сега Раиф Мустафа се отчиташе безпроблемно и цялостната дейност на Общинския съвет получаваше одобрение. Критиките се насочваха към градоначалника за изпълнението на решенията от Общинска администрация. Нетърпеливи съветниците от ГЕРБ,БСП и Реформаторския блок започнаха сесията с критики и към Мустафа.

 Общинският съветник от ПП ГЕРБ Гроздан Колев взе първи думата и отбеляза, че отчетът за дейността на Общинския съвет е изчерпателен като статистика. В него обаче не се съдържа оценка за качеството на работата на местния парламент и отражението й върху града и гражданите. Той въведе в обръщение термина самодостатъчно мнозинство за съветниците от ДПС. Подчерта,че взетите от това мнозинство решения често са в ущърб на гражданите  и даде за пример придобилите популярност продажби на общински терени.

Божидар Стоянов от БСП обвини председателя в това,че в работата на Общинския съвет липсва публичност и прозрачност.Той поиска предавания на живо на сесиите на сайта на общината.За онлайн предавания се обяви и Радослав Милев от Реформаторския блок.

 Кметът Хасан Азис отчете,че Общинска администрация е изпълнила 76% от решенията на Общинския съвет ,като останалите са в процес на изпълнение.Едва 1,2 са снети от отчет.

Съветникът  Иван Чанков от ГЕРБ посочи,че основният проблем е липсата на срокове за изпълнение на решенията.Даде пример със Синята зона, която според него „виси” от 2016 г.

   Председателят на групата съветници на ДПС Мухаррем Мухаррем констатира, че още от първото заседание на местния парламент на Кърджали личи, че навлизаме в изборна година.

Давайки оценка за работата на ОбС вие давате оценка на себе си, посочи Раиф Мустафа. Няма решения в ущърб на гражданите, подчерта председателят на ОбС.  Той бе категоричен,че публичност има-заседанията са открити за граждани и се предават на живо по Общинско радио. В момента в който се довърши залата на Общинския съвет тя ще бъде оборудвана и ще има предавания на сесиите онлайн , категоричен бе Раиф Мустафа. Той подчерта ,че само един съветник от опозицията е представил годишен отчет за своята работа и те нямат моралното право да критикуват работата на колективния орган.

  Отчета на председателя на Общинския съвет бе приет с 24 гласа „за” и ,6 въздържали се. Такова бе съотношението на гласувалите и за отчета на кмета.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
22 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
22 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
22 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
22 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
22 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
22 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
22 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
22 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
22 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
22 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
22 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
22 ное 2019
Последни новини