21 °C

Опозицията в местния парламент взе на мушка тандема Хасан Азис-Раиф Мустафа

Опозицията в местния парламент взе на мушка тандема Хасан Азис-Раиф Мустафа. На последната сесия на Общинския съвет тя демонстрира координирани действия едновременно срещу председателя на местния парламент и кмета по отношение на отчетите им за изпълнени решения през отминалата година. До сега Раиф Мустафа се отчиташе безпроблемно и цялостната дейност на Общинския съвет получаваше одобрение. Критиките се насочваха към градоначалника за изпълнението на решенията от Общинска администрация. Нетърпеливи съветниците от ГЕРБ,БСП и Реформаторския блок започнаха сесията с критики и към Мустафа.

 Общинският съветник от ПП ГЕРБ Гроздан Колев взе първи думата и отбеляза, че отчетът за дейността на Общинския съвет е изчерпателен като статистика. В него обаче не се съдържа оценка за качеството на работата на местния парламент и отражението й върху града и гражданите. Той въведе в обръщение термина самодостатъчно мнозинство за съветниците от ДПС. Подчерта,че взетите от това мнозинство решения често са в ущърб на гражданите  и даде за пример придобилите популярност продажби на общински терени.

Божидар Стоянов от БСП обвини председателя в това,че в работата на Общинския съвет липсва публичност и прозрачност.Той поиска предавания на живо на сесиите на сайта на общината.За онлайн предавания се обяви и Радослав Милев от Реформаторския блок.

 Кметът Хасан Азис отчете,че Общинска администрация е изпълнила 76% от решенията на Общинския съвет ,като останалите са в процес на изпълнение.Едва 1,2 са снети от отчет.

Съветникът  Иван Чанков от ГЕРБ посочи,че основният проблем е липсата на срокове за изпълнение на решенията.Даде пример със Синята зона, която според него „виси” от 2016 г.

   Председателят на групата съветници на ДПС Мухаррем Мухаррем констатира, че още от първото заседание на местния парламент на Кърджали личи, че навлизаме в изборна година.

Давайки оценка за работата на ОбС вие давате оценка на себе си, посочи Раиф Мустафа. Няма решения в ущърб на гражданите, подчерта председателят на ОбС.  Той бе категоричен,че публичност има-заседанията са открити за граждани и се предават на живо по Общинско радио. В момента в който се довърши залата на Общинския съвет тя ще бъде оборудвана и ще има предавания на сесиите онлайн , категоричен бе Раиф Мустафа. Той подчерта ,че само един съветник от опозицията е представил годишен отчет за своята работа и те нямат моралното право да критикуват работата на колективния орган.

  Отчета на председателя на Общинския съвет бе приет с 24 гласа „за” и ,6 въздържали се. Такова бе съотношението на гласувалите и за отчета на кмета.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
20.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
20.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
20.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
20.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
20.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
20.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
20.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
20.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
20.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
20.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
20.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
20.09.2019
Последни новини