Напусналите ДОСТ няма да се връщат в ДПС

Заместник-председателите, областните и общинските председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ които дни преди Новата 2019 година на 26 декември дружно подадоха оставки са вече в преговори за присъединяването си към партията на бившият заместник председател на ДПС Орхан Исмаилов –НПСД, съобщи "Топ Преса".

На ниво председател на НПСД вече са проведени и няколко срещи и е въпрос на малко време за официалното обявяване на приема на напусналите ДОСТ и Лютви Местан местни общински и областни лидери на партията му.

Запознати коментираха че и повечето от структурите на ДОСТ в Пиринско също преминават в партията на Орхан Исмаилов. Според първоначална информация, единици от Пиринско членуващи до момента в ДОСТ са склонни да се върнат или да подадат заявления в ДПС.

Става въпрос за учредените в гоцеделчевско и цялата област Благоевград структури на ДОСТ от областния лидер на партията на Лютви Местан Исмаил Джинджи, който заедно с цялото областно ръководство положи неимоверни усилия новата формация да има свои структури в всяко едно село в региона .

Разпада на партия ДОСТ започна още от началото на декември след напускането на тримата заместници на Местан, Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али след като от ръководството на партията обявиха, че снемат политическото си доверие. Това стана по време на учредяването на младежката структура на партията в Пловдив, на което тримата заместници на Лютви Местан не присъстваха. Като причина за решението за сваляне на политическото доверие от Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али от ръководството тогава посочиха „отказа им да изпълняват партийните си задължения“ и „нарушаване на устава на ДОСТ“, припомниха лидери на партийни структури в Гоцеделчевско.

Така след пловдивското отстраняване на тримата заместник председатели на Централния съвет на ДОСТ се стигна и до нарочната декларация от 26-ти декември на областните и общинските председатели, координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ които дружно подават оставки и на практика ликвидираха партията на Лютви Местан .

Като основен мотив напусналите ръководни кадри партия ДОСТ изтъкнаха несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията Лютви Местан , своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.

В списъка на недоволните и официално напуснали ПП ДОСТ са и лидерът на областното ръководство в Благоевград Исмаил Джинджи и всички местни председатели от гоцеделчевският регион и област Благоевград .

Партия ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност) беше учредена през април 2016 г. На последните парламентарни избори формацията участва в коалиция с партията на бившия зам.-председател на ДПС Орхан Исмаилов – НПСД. Обединението спечели малко под 3% и не успя да влезе в парламента. Малко след това коалицията между ДОСТ и НПСД се разпадна.

„На изборите за 44-то Народно събрание 120 000 български граждани дадоха гласовете си за Обединение (НПСД-ДОСТ). Тази коалиция беше продиктувана от необходимостта да се даде ясна алтернатива на порочния модел „Кой“. Нашето обединение с ПП ДОСТ беше в рамките на коалиционно споразумение само за парламентарните избори и НПСД след изборите продължи по пътя си като самостоятелен политически субект“, споделят още напуснали ДОСТ ръководни кадри и редови членове от гоцеделчевския регион намеренията на които са да се влеят в редиците на партия НПСД.

fakti.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини