Местни лидери на ДОСТ подадоха оставки, несъгласни с политиката на Местан

Заместник-председатели, областни и общински председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на Изпълнителния съвет и Националния съвет на политическа партия ДОСТ подават оставки от постовете си и прекратяват членството си в партията, несъгласни с "авторитарната" политика, водена от председателя Лютви Местан.

Това обявиха в разпространено до медиите писмо до Изпълнителния съвет на ДОСТ, подписано от 30 членове на партията. "Като основен мотив изтъкваме своето несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси", се казва в текста.

В него членовете на ДОСТ благодарят и се извиняват на привържениците на партията. "Вашата силна и непоколебима воля доказа, че борбата е възможна и всяка саможертва в името на родината и добруването на гражданите й заслужава устояването на преживените несгоди и търсенето на нови пътища при отстояването на идеали и принципи", пише в писмото.

То е подписано от Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед, Айдоан Али, Мехмед Хаджи, Рашид Куру, Абдуррахим Нурсой, Бирджан Йозтюрк, Ерен Алиев, Исмаил Джинджи, Рашит Рашит, Исмаил Юмер, Фердун Халил, Ахмед Вранчев, Нури Метин, Нури Рамадан, Шабан Вурал, Семиха Ахмед, Якуб Сербест, Назифе Ахмедова, Нурай Зърън
Шабан Молла, Мехмед Газинов, Наазим Мусанков, Нурвед Ел Хюсейн, Дафин Алипиев, Хайри Ахмединов, Салих Метраш, Исуф Хатип, Бейзат Мехмед, Нирал Садък.

www.dnevnik.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини