Пътят до Дамбалъ е почти готов


Оглед на новостроящия се път до популярната местност Дамбалъ направи кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Придружаваха го заместниците му Севдалин Овчаров и Алие Ибрахим, както и Ахмед Ибрахим, кмет на село Груево, в чийто район се извършва строителството. Пътят се изгражда по инициатива на община Момчилград, а финансирането е от Министерство на земеделието, храните и горите чрез Южно централно държавно предприятие - Смолян. Тази пролет до местността Дамбалъ, където в нощта срещу 6-ти май хиляди търсят изцерение във водите на планински извор, се стигаше по черен път. Достъпът до култовия връх вече ще е значително по-лесен. Изградена е нова трошенокаменна настилка и са положени два пласта асфалтобетон, изградени са също пътни съоръжения - канафки и водостоци. В момента се оформят банкетите на пътя. Предстои поставянето на еластични огради на по-опасните и стръмни участъци.
Пътят, който започва от махала Язла на село Летовник и стига до самия връх, е дълъг 3 500 метра и е широк 3 метра. На места има разширения за разминаване и паркиране.
"Изграждането на пътя до Дамбалъ е наша стара идея. Реализирахме я благодарение на коструктивното сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите. Улеснения достъп ще е от полза на хората, които посещават района. Надяваме се чрез новоизградения път потока от туристи към Дамбалъ да се увеличи", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини