33 °C

Английски питки Кръмпетс

Английски питки Кръмпетс

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко от прясното мляко, което трябва да е леко топло и добавете 1 ч.л. захар. Пресейте брашното в купа и разбъркайте със захарта и солта. Направете кладенче и сипете прясното мляко и разтворената мая.

Започнете да бъркате енергично с помощта на дървена шпатула, докато се получи, гъсто тесто. Бърка се няколко минути, докато стане хомогенно и започне да се точи на плътни ленти, щом вдигнете със шпатулата. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете да втаса за 1 и 1/2 часа - трябва да бухне и след това да падне.

Разтворете содата бикарбонат във хладката вода и прибавете към тестото, като енергично разбърквате. Покрийте отново с фолио и оставете на топло да увеличи обема си и по повърхността му да се образуват мехурчета. Загрейте намазнен тиган на котлона и намажете с мазнина метални рингове за сервиране.

Сложете ги в тигана и ги напълнете до половината с тестото. Пекат се така около 7-8 минути, докато се надуят и отдолу станат златисто-кафяви. Тогава ринговете се махат и питките се обръщат да се запекат и от другата страна. Поднесете питките топли със сладко или мед по избор.

Източник: gotvach.bg

Последни новини