Лига Кърджали по мини футбол стартира през септември

В средата на септември областният град ще бъде домакин на Лига Кърджали по мини футбол. До момента 12 отбора са се записали за участие, очакват се до крайният срок да се включат поне още 10, каза един от организаторите Благовест Сариев. 

Крайният срок за записване е 10 август 2018 г., а стартът на първенството ще е в средата на септември. Форматът ще бъде всеки срещу всеки, като дали ще се изиграе един полусезон или два зависи от броя записали се отбори. 

"Срещите ще се провеждат два дни в седмицата след предварително изготвена програма. Двубои от първенството не се отлагат. Официалните правила ще бъдат налични преди началото на първенството, като някои детайли ще се уточнят на техническата конференция в началото на септември. Двубоите от първенството ще се провеждат на изкуствения терен в СУ "П. Р. Славейков" - гр. Кърджали. Всеки състезател има онлайн картотека и профил, където може да следи своите изяви и тези на отбора си. Налични ще са подробни статистики за голмайстори, асистенции, точни и неточни удари, корнери, наказателни картони, спасявания на вратари и други. Мачовете ще продължат да се ръководят от квалифицирани съдии на БФС. На всеки мач, както и до сега, ще присъства медицинско лице и фотограф, а също така очаквайте и видео материал от всички срещи. Делегат и статистик ще са неизменна част от двубоите в първенството на Лигата", каза един от организаторите Благовест Сариев. 

Шампионът на лигата ще придобие право на участие за националният турнир "Шампионска Лига" на България за сезон 2019-2020. Вторият и третият ще имат право на участие във вторият по сила национален турнир "Лига България" през сезон 2019-2020. 

http://bnr.bg/

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини