Уникален проект на Ротари клуб-Кърджали стартира в училищата на града

Уникален проект на Ротари клуб-Кърджали стартира в училищата на общината. Той е насочен към осигуряване на чиста питейна вода за децата в основни учебни заведения. Това съобщи за Кърджали бг вести президентът на клуба Бахар Палова. Палова е инициатор на проекта, който бе разработен в началото на мандата й и бе представен пред ръководството на дистрикт 2482.Проектът се класира на второ място по значимост в дистрикта, който обхващащ нашата страна.

  Ротари клуб-Кърджали ще осигури 5 броя системи за пречистване и филтриране на питейна вода. Такива ще бъдат поставени в училищата СУ”Отец Паисий”; СУ”П.Р.Славейков”; СУ”Йордан Йовков”; Езиковата гимназия „Хр.Ботев” и ОУ”Св.св.Кирил и Методий”, както и в детска градина „Райна Княгиня”.

Бахар Палова посочи, че общата стойност на проекта е 7740 щатски долара. Две трети са грант от дистрикт 2482.

Ще припомним,че това е поредният проект, осъществен от Ротари клуб-Кърджали. По негова инициатива бяха осигурени ковьози за АГО и обучителни макети на „Училището за бъдещи майки”в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, бе въздигнат отново монумента на Орфей, бяха подновени костюмите на мажоретките и много други инициативи.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини