Завърши Регионалната работническа спартакиада

Завърши Регионалната работническа спартакиада, организирана от Работнически клуб „Спорт и здраве“ към Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали. В надпреварата участваха над 90 спортисти, които показаха сила, смелост, постоянство и хъст за победа в четири вида спорт, а именно футбол на малки врати, баскетбол, тенис на маса и спортен бридж. Най-многобройни бяха отборите на Работнически клуб „Спорт и здраве“ (Кърджали), ВиК (Кърджали), СУ „П. Р. Славейков“, ЕГ „Хр. Ботев“, Съюза на българските учители (СБУ) отМомчилград. Инициативата бе в рамките на общинската програма за Деня на Кърджали.

Всички призьори бяха наградени от областния координатор на Регионалния съвет на КНСБ и председател на РК „Спорт и здраве“ Иванка Караколева, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, гл. експерт в отдел „Хуманитарни дейности“ Первин Ризаи гл. специалист в отдел „Хуманитарни дейност“ Тодор Радев с купи и медали.

Победител в турнира по футбол на малки врати е отборът на ВиК. На второ място е

тимът на РК „Спорт и здраве“, а на трето СУ „П. Р. Славейков. Имаше и индивидуални награди. За най-полезен играч на турнира бе определен Росен Георгиев от СУ „П. Р. Славейков“, а за най-добър вратар – Ведат Байрам от ВиК. Илхан Алиев от ВиК стана голмайстор на турнира с осем гола. И тримата получиха статуетки от организаторите.

Отборът на ВиК (Кърджали) с капитан Сабри Ибрям стана шампион в турнира по тенис на маса. На второ място остана тимът на СУ „Васил Левски“ от Ардино с капитан Месут Хайрулов, а трети е отборът на СБУ (Момчилград) с капитан Али Халил.

Отборът на СУ „П. Р. Славейков“ в състав Димитър Димитров (кап. ), Любомир Костов, Васко Павлов и Костадин Димитров спечели надпреварата по спортен бридж. На втора позиция остана съставът на Езиковата гимназия „Хр. Ботев“ с капитан Георги Билюков, а трети е тимът на РК „Спорт и здраве“ с капитан Димитър Разкалински.

Шампион в турнира по баскетбол е отборът на РК „Спорт и здраве“ с капитан Георги Димитров. Втори се класира тимът на ЕГ „Хр. Ботев“ с капитан Величко Карабоюков, а трети е отборът на „Фаворит“ от Кърджали с капитан Златин Иванов.

Oбластният координатор на Регионалния съвет на КНСБ и председател на РК „Спорт и здраве“ Иванка Караколева благодари на всички отбори за участието им в съревнованието. „Нашата цел е да накараме работодателите да намерят възможнсти и начини, за да спонсорират и спорта. Спортът учи на работа в екип, на дисциплина, на толерантност, наддава тонус“, заяви Караколева.

Зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова поздрави участниците в спартакиадата от името на кмета на общината инж. Хасан Азис. „Една чудесна инициатива, която с всяка измината година набира популярност и масовост. Надявам се да се превърне в традиция“, каза Тихомирова.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини