РК „Спорт и здраве”- Кърджали зае второ място при 42 клуба участници в 17-я работнически спортен фестивал

Изображение 1 от 3

    Второ място в комплексното класиране на проведения в курортен комплекс „Св.св. Константин и Елена” край Варна 17-ти работнически спортен фестивал през миналата седмица завоюва в ожесточени битки в конкуренция с 42 клуба от страната и чужбина РК „Спорт и здраве” – Кърджали. На официалното пищно закриване на спортната проява, продължила три дни, купата прие председателят на клуба и координатор на КНСБ за област Кърджали Иванка Караколева. Тя бе категорична, че клубът е постигнал значителен успех в развитието на работническия спорт в Кърджалийско и припомни, че само преди две години той е бил на четвърта позиция в комплексното класиране, а сега е вече втори. „Преборихме или бяхме равностойни на клубове с далече по-добри финансови възможности и човешки потенциал, а това се постига с много работа, сърца, които милеят за Кърджали, висок спортен дух и усъвършенстване на спортния потенциал на нашите състезатели”, коментира  Караколева.

    Купата бе връчена лично от президента на най-големия синдикат в България Пламен Димитров. При връчването парк-градината на един от големите хотели в комплекса, бе огласена от мощни възгласи „Кърджали”, идващи от представителите на клуба в около 20 спортни дисциплини и бурни аплодисменти от всички участници в церемонията.

    Феърплеят бе отличителна характеристика на всички близо 70 представители на спортния клуб от Кърджали. Общо в спортния фестивал участваха над 800 състезатели  от 7 държави -  България, Израел, Македония, Мексико, Румъния, Сърбия и Украйна. Те се състезаваха в 17 видя спорт.

    Общо 14 купи завоюваха състезателите от Кърджали – факт без прецедент в досегашната история на РК „Спорт и здраве” Кърджали. Четири златни медала спечелиха те като три от тях бяха дело на тенисистките в дисциплините тенис, тенис на маса и плажен тенис, а един отиде в отбора ни по бридж. За среброто се пребориха отборите по стрийтбол-жени, плажен волейбол – жени, плажен волейбол – мъже и боулинг.  3-ти в класиранията станаха отборите ни по стрийтбол – мъже, бридж – жени, волейбол – мъже, плуване – жени, тенис на маса – мъже и шахмат – мъже.

    КЛАСИРАНЕ ПО СПОРТОВЕ

    Стрийтбол мъже – 3-то място

    Стрийтбол жени – 2-ро място

    Боулинг – смесени отбори – 2-ро  място

    Бридж мъже – 1-во място

    Бридж жени – 3-то място

    Волейбол мъже  – 3-то място

    Дартс  жени – 5-то място

    Плажен волейбол мъже – 2-ро място

    Плажен волейбол жени – 2-ро място

    Плажен тенис жени – 1-во място

    Плуване мъже – 4-то място

    Плуване жени  - 3-то място

    Щафетно плуване – 4-то място

    Теглене на въже – 5-то място

    Тенис жени  - 1-во място

    Тенис мъже – 5-то място

    Тенис на маса мъже 3-то място

    Тенис на маса жени – 1-во място

    Шахмат мъже –3-то място

    Текст и снимки:Павел Тенчев

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини