Работнически клуб „Спорт и здраве“ в Кърджали с титла от миньорската спартакиада във Варна

Плажният волейболен отбор на Работнически клуб „Спорт и здраве“ към Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали се завърна със златен медал отШестото издание на откритата спартакиада за миньорите. Надпреварата се проведе от 13 до 17 септември в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“, край Варна. Във финалната среща кърджалийските волейболисти победиха след много оспорвана среща тима на „Елаците Мед“ от Етрополе с 2: 0 гейма. На трето място остана отборът на „Мини Марица – Изток“ от Раднево. Нашите играха в състав: Михал Костадинов, Ивайло Кацаров, Станко Радев (кап. ) и Любен Шибойков.

Областният координатор на Регионалния съвет наКНСБ и председател на РК „Спорт и здраве“ Иванка Караколева сподели, че поради финансови затруднения са участвали в Откритата спартакиада на миньорите само с един отбор. „ За първи път взехме участие в съревнованието. Въпреки голяма конкуренция, се класирахме на първо място в надпреварата по волейбол и достойно представихме работническия спорт в областта. Мечтата ни е на следващата Спартакиада да участваме с повече състави в различните спортни дисциплини“, заяви Караколева. Тя отбеляза, че са необходими финансови средства, за да се организират регионални състезания по различни видове спорт, традиционни за областта, като плуване, шахмат, борба, спортна табла.

„Трябва да върнем усмивките в лицата на работниците и служителите, за да могат да изпълнят добре своите професионални задължения“, каза още Караколева.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини