РК „Спорт и здраве” – Кърджали завоюва купата на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов” на международния фестивал край Варна

Кърджалийският Работнически клуб  „Спорт и здраве” завоюва купата на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов“ на 18-я международен работнически спортен фестивал, който се проведе от 15 до 19 юни в Курортен комплекс „Свети Константин и Елена”. Това е най големия успех на клуба от самото му създаване.

„На практика присъждането на купата на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов” ни нарежда на първо място сред останалите български клубове в страната участвали във фестивала. Изключително съм удовлетворена от резултатите, които показахме, а това говори, че от година на година ставаме все по-добри, след като миналата година бяхме втори, а сега – първи сред българското участие”, коментира развълнувана председателката на клуба Иванка Караколева.

Купата на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов“ й бе връчена на кратка церемония от вицепрезидентът на синдиката Огнян Атанасов в eдин от хотелски комплекси. Той заедно с председателя на Българската работническа федерация „Спорт  и здраве”  Десислава Ягодин връчиха медалите и купите на останалите отлично представили се по време на спортния фестивал.

В цифри равносметката за РБ „Спорт и здраве”-Кърджали изглежда така:  15 купи без купата на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов”, два златни медала за женските отбори по тенис на маса и плажен тенис;  пет сребърни медала за спортен бридж – жени, плажен волейбол – жени,   плажна борба – мъже, плажен тенис – смесени двойки и плуване - мъже; седем трети места – плуване - жени, дартс - жени, тенис на корт – мъже, тенис на маса – мъже, плажен волейбол – мъже, плажен тенис  - мъже, пудовка – мъже.

Силен финален старт инкасираха кърджалийските отбори в третия, последен ден от работническия спортен фестивал.  

Отборът ни по плажна борба зае второто място, като бе изпреварен единствено от тима на „Мини Марица Изток”. Така нашите момчета Иван и Димитър Стойчеви, и Мирослав Въчев се закичиха със сребърните медали и купа за постигнатата победа. В индивидуалната надпревара пък опитният Иван Стойчев завоюва среброто.

Със сребърни медали и купа приключи двубоите и женският тим по волейбол, като  Катрин Кривошийска, Вили Николова, Валерия Василева и Андреа Матеева отстъпиха само пред силния отбор от Мексико. Надя Убчева и този път не изненада някого като се закичи със сребърен медал в двубоите по плажен тенис – смесени двойки.  

При силна конкуренция и много оспорвани двубои отборът ни плажен волейбол – мъже завоюва третото място и бронзовите медали. При тенис на маса за мъже кърджалийският клуб  също пожъна успех като стана трети.

В късния следобед на третия ден приключи и състезанието по дърпане на въже, изключително атрактивно. Мъжете на Кърджали се класираха пети, което допълни набора от  87 точки за кърджалийския клуб.  Пети станаха и момчетата от футболния тим на РК „Спорт и здраве”. „Това е исторически успех за мини футбола в Кърджали като никой досега не е постигал подобно класиране на международен форум, бяха единодушни капитанът на отбора Благо Саръев и треньорът Владимир Годуманов.

В  18-то издание на Международния спортен фестивал участваха 1200 състезатели от 7 страни -  България, Мексико, Сърбия, Северна Македония, Португалия, Румъния и Израел. Те се състезаваха в 18 вида спортни дисциплини, като в 16 от тях кърджалийци участваха активно и печелеха победи. С поглед към следващия работнически международен фестивал през 2023 година председателят на РК „Спорт и здраве” – Кърджали Иванка Караколева подчерта, че тазгодишното първо място сред българското участие във фестивала е голяма радост и удовлетворение, но и голяма отговорност, защото то трябва да се защитава и през следващата година.

Павел Тенчев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини