Общинският съветник от БСП Божидар Стоянов иска отстраняването на кмета на Звиница Ниязи Вели

Общинският съветник от БСП в местния парламент на Кърджали Божидар Стоянов иска отстраняването на кмета на Звиница Ниязи Вели.Той изпрати до Общинската избирателна комисия в Кърджали писмо,с което я сезира за нарушение на закона:

„Искам да Ви сигнализирам за нарушение на чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА, извършено от Ниязи Назим Вели – кмет на кметство Звиница, общ. Кърджали, обл. Кърджали, а именно продължава да извършва търговска дейност по смисъла на Търговския закон (в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати не е предприел действия за прекратяването на търговската си дейност).

Съгласно чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА, кметовете на кметства не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон. След направена от мен справка в електронната страница на търговския регистър, при въвеждането на трите имена на Ниязи Назим Вели – кмет на кметство Звиница, се появява резултат, че той е съдружник в ООД“,пише в сигнала си Божидар Стоянов.Дружеството е с название Мехтехсервиз и предметът му на дейност е: KOMПЛEKCHИ CEPBИЗHИ PEMOHTHO-TEXHИЧECKИ И MEXAHИЗИPAHИ CEЛCKO- CTOПAHCKИ, ЖИBOTHOBЬДHИ, MEЛИOPATИBHИ, TPAHCПOPTHИ И CTPOИTEЛHO- MOHTAЖHИ УCЛУГИ, ПPOИЗBOДCTBO HA PEЗEPBHИ ЧACTИ, УPEДИ И AГPEГATИ, METAЛOЛEEHE, TЬPГOBCKA ДEЙHOCT B CTPAHATA И ЧУЖБИHA.

Божидар Стоянов прилага копие от Дружествен договор на дружество с ограничена отговорност „Мехтехсервиз” ООД, с. Звиница, общ. Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Анонимен
    0 0
    10:35, 2 сеп 2017
    Как така какво ще се промени? Законът ще започне да се спазва! Той е за всички, уважаема!!!
Последни новини