Златаровци по- добри в професията след практика в курортен комплекс „Албена„

За втора поредна година курортен комплекс «Албена» се оказа предпочитано място за практическо обучение в реална работна среда на учениците от ПГ по туризъм „ Проф. д-р Асен Златаров”. От 10. 07. до 26.08. 2017 г. над 50 възпитаници на гимназията, придружавани от своите преподаватели инж. Кремена Славова, инж. Нели Иванова, Любка Калайджиева, и Георги Гарабедян, проведоха производствената си практика в слънчевия и зелен черноморски комплекс „Албена”, известен още като „Оазис за почивка”. В реномирани хотели и под професионалното ръководство на своите наставници златаровци усъвършенстваха професионалните си умения в приготвянето на кулинарни, хлебни и сладкарски изделия.

Младите момчета и момичета с усмивка и любезно отношение обслужваха туристи от различни националности по методите „Ол инклузив” и блок маса.

В знак на благодарност за проявените отговорност, дисциплина и професионализъм ръководството на КК „ Албена” АД подари на стажанти едно вълнуващо изживяване в аквапарка на комплекса. Голяма част от учениците получиха и предложения за работа за следващия туристически сезон.

Но освен да работят златаровци имаха възможността да релаксират на морския бряг, да си правят пешеходни турове до близки дестинации- Кранево и Златни пясъци, да се запознаят с културните забележителности на град Варна и Балчик, да спортуват, да се разхождат, да се забавляват.

Заредени с много положителни емоции учениците на ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” са готови да посрещнат предизвикателствата на новата учебна година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини