РИОСВ-Хасково санкционира Теклас за еконарушения

Изображение 1 от 2

    Кметовете на община Кирково и на селата Глухар и Звезделина в община Кърджали са глобени с по 2000 лева за непочистени речни корита и прилежащите им земи, съобщи РИОСВ – Хасково.

    Постановени са наказания на транспортна фирма от село Стремци, община Кърджали, за нерегламентирано третиране на отпадъци, както и на маслопреработвателно предприятие в Кърджали за осъществяване на дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения.
    Преустановена е дейността и е почистена незаконна площадка за събиране и съхранение на излезли от употреба МПС в село Рогач, община Крумовград.

    На завода за каучукови и пластмасови изделия за автомобили в Кърджали са наложени санкции поради  изпускане на отпадъчни води над индивидуалните емисионни ограничения.

    Експертите от екоинспекцията са извършили през месец юни общо 162 проверки на 156 обекта. Дадени са 47 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложени са 3 санкции и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 7 400 лв., сочи отчетът за периода.
     

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини