Холдингът „Теклас“ бе награден за партньор №1 на „Фолксваген Груп“ в света

Холдингът  „Теклас“, който притежава четири фабрики в Кърджали, бе отличен на първо място сред партньорите на „Фолксваген Груп“ за глобалната си дейност през миналата година. Той  спечели призът, връчван от автомобилният гигант на неговите партньори в конкуренцията на водещи компании от Германия,  Япония,  Франция и др.  „Теклас“ бе безапелационен по всички показатели,  и бе без конкуренция сред доставчиците на „Фолксваген Груп“ в света.  Общо 19 бяха класираните фирми от автомобилният гигант.

Холдингът „Теклас“ работи за всички световни марки автомобили, произвеждайки каучукови, пластмасови и метални изделия за горивните, спирачните и охладителните системи. В Кърджали се произвеждат 6 детайла за електромобилите „Тесла“, разработени от специалистите на компанията. Тя се специализира и в производството на елементи за хибридните коли. Гигантите „Даймлер Бенц“, БМВ и „Фолксваген“ предлагат договори с петнадесетгодишна перспектива. Холдингът непрекъснато се разширява, за да откликне на поръчките. Има заводи освен в Турция и България, още в Сърбия, Китай, Мексико. Логистичните центрове са навсякъде по света.

Главният изпълнителен директор на групата „Фолксваген“ д-р Хърбърт Диес благодари на доставчиците за ангажираността и сътрудничеството през миналата година и говори за партньорство и трансформация на автомобилната индустрия: „Ние се нуждаем от силни и надеждни партньори на наша страна, защото трансформацията на нашата индустрия  събира скорост.  В бъдеще гъвкавостта, новаторската сила и предприемаческият кураж ще бъдат още по-важни.  Ето защо сега полагаме основите за по-бърза и по-ефективна работа – в процеса на вземане на решения и в изпълнението им“. Д-р Диес обясни значението на новата структура на групата, подписана в средата на април, и подчерта значението на здравата корпоративна култура за продължителен икономически успех: „Очакваме също така нашите доставчици да определят и да постигнат високи стандарти“, каза той.

В речта си членът на борда за обществени поръчки за леки автомобили „Фолксваген“ Ралф Брандщадтер заяви: „Дигитализирането, заедно с електронната мобилност и автономното шофиране, ще променят фундаментално нашия бизнес.   И в същото време те увеличават сложността и изискванията към устойчивото действие“. Той очерта рамката за фундаментални промени в сътрудничество с доставчиците.  В бъдеще рейтингът за устойчивост ще бъде един от факторите за оценка на доставчиците по отношение на стандартите за устойчивост.  „Искаме да решим проблемите заедно с нашите партньори и да работим за устойчива верига за доставки“, каза Брандщадтер.

Това вече е 16-и път, когато Volkswagen Group почита най-добрите си доставчици от предходната година за изключителния си ангажимент и иновативна сила.  Тазгодишното събитие включваше няколко нововъведения, отразяващи пренасочването на компанията:

Като „спонсори в категорията“ високопоставени представители на Volkswagen Group, бяха представени награди.  Друга нова функция беше въвеждането на три допълнителни категории – „E-mobility“, „Intelligent Driving“ и специалната награда „Launch of the Year“.  Всичките седем категории на тазгодишни награди се отнасят до трансформацията на автомобилната индустрия и отразяват съответните бъдещи теми.

 Наградата на „Теклас“ бе приета от собственикът на холдинга Раул Данон.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Зе
    Зейфетин
    4 0
    15:58, 28 май 2018
    Бряяях до това води робският труд за жълти стотинки на работниците
Последни новини