Две трети от кърджалийци се страхуват от земетресения,втренчени са в язовирната стена

Две трети от кърджалийци ,участвали в анкета на сайта Кърджали бг вести, се страхуват от земетресения,които могат да засегнат града ни.Те са се вторачили в язовирната стена,като се опасяват,че тя може да подаде на силен земен трус.62,2% от анкетираните са категорични,че се опасяват от земни трусове,които могат да засегнат Кърджали.На противоположното мнение са 29,7 на сто от анкетираните.Не могат да преценят 8,1%.

Опасенията на кърджалийци бяха подхранени от хилядите земни трусове в Егейско море,които засегнаха Република Турция и се усетиха по високите етажи в в града край Арда.Бяха разрушени 286 къщи.

Ще припомним че тези дни леко земетресение разлюля България в 00:03 часа на 19 март. Трусът бе с магнитуд 2.2 по скалата на Рихтер.

По данни от Европейския сеизмологичен център епицентърът на земетресението е на 126 км югоизточно от София, 33 км южно от Пазарджик и 13 км южно от Брацигово.

Трусът е с дълбочина 20 км. на 41.91 северна ширина и 24.42 източна дължина.

Вчера земетресение с магнитуд от 4.3 по скалата на Рихтер е било регистрирано в Турция, съобщи CNN Turk.

Трусът е бил регистриран в района на Чанаккале. Епицентърът на труса е бил с дълбочина от 5.6 км.

Той е бил усетен в 10 ч. местно време. В сутрешните часове са били регистрирани няколко труса със сила между 3.2 и 3.5 по Рихтер. Няма данни за разрушения.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини