Д-р Биркан Гюней: Никога не е късно да се коригира лошо зарастналата фрактура на лъчевата кост

Най-честото счупване при възрастните е тази в областта на китката, а именно на лъчевата кост. Като защитна реакция, хората падайки се опитват да се предпазят с ръцете си. Именно при тази защитa, се получава счупването на типично място на лъчевата кост. По често страдат възрастните хора, поради наличието на остеопороза.
След падане, ако имате подуване, болка и оток в областта на китката, е необходимо да потърсите помощта на дежурния ортопед - травматолог. 
Рентгеновата графия доказва счупването и ни подсказва какво лечение е необходимо. Когато става въпрос за по сложна фрактура, ангажираща ставата е необходимо да се направи скенер. Повечето случаи, лечението е консервативно: наместване и поставяне на гипсова шина. Но не винаги, това е правилното лечение. Оперативно лечение, се извършва при счупвания които, не могат да се наместят анатомично и при пациенти, които искат ранно възстановяване на функциите на ръката.
Хирургичното лечение позволява ранна рехабилитация и по бързо възстановяване. Никога не е късно, да се коригира оперативно лошо зарастналата фрактура. Тогава
възстановяването на анатомията е по трудно, обикновено се налага използване на костен присадък за корекцията на дефекта. Целта на лечението е пълна функционалност на ръката.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини