Телефоните на БЧК в Кърджали прегряха, събират пари за пострадалите от земетресенията в Турция

Изображение 1 от 2

     Телефоните на ОС на БЧК в Кърджали прегряха. Граждани и фирми звънят непрекъснато с желание за помощ на пострадалите от земетресенията в Република Турция. Ръководството на Червения кръст е в непрестанна връзка с общините където се поставят касички за събиране на помощи. Те ще останат две седмици. Средствата се насочват към пострадали и ранени при земните трусове. Това стана ясно на брифинг на ОС на БЧК днес. Очаква се да бъде внесена яснота за материална кампания. В момента кърджалийци могат да изпращат средства чрез ЕМС на телефон 1466.Има и банкова сметка на Българския червен кръст.

     Председателят на ОС на БЧК проф.д-р Тодор Черкезов и директорът на Секретариата Светломира Димитрова изразиха съболезнования към близките на загиналите при земетресенията. Те подчертаха мисията на БЧК да помага във всички точки на света на хората в нужда.

      Ръководството на ОС на БЧК разчита на организационните качества на многобройните доброволци за успешна дарителска кампания. Търсят се и доброволци за логистични задачи в Турция. До този момент са заминали 28 добре обучени спасители. Сред тях и 12 планински спасители с 5 кучета.

     За сега няма потърсена помощ от жители на областта, за техни близки пострадали при трусовете.

    Георги Кулов

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини