Агресията срещу учители години наред е прикривана в ОУ”П.Яворов”

Агресия срещу учители ,години наред е прикривана в ОУ”П.Яворов”.Само адекватната реакция на зам.-директорката ,нападната от жители на квартал „Боровец” е извадила поредния случай на показ.Трябва такива прояви да се криминализират и Наказателният кодекс да предвижда солени глоби за родителите.Сега се правят комисии,които нищо не решават,а само замазват инцидентите.Това сподели в ефира на радио Кърджали председателката на областната структура на Синдиката на българските учители Нели Арнаудова.Тя подчерта ,че ненаказуемостта в обществото се пренася в училището.Нужни са спешни мерки на Министерството на образованието и науката,каза още Арнаудова.

За предишни случаи на насилие призна и директорката на школото Елена Янева. Инцидентът при който баба и дядо налетяха на пом.-директорката е бил записан и с видеокамера и е нямало как да бъде прикрит. Той става в училище ,което е спечелило приз за толерантност.

Според директорката са предприети всички превантивни мерки-портиер,книга за вписване на лицата ,посещаващи училището.Въпреки това баба и дядо на четвъртокласничка тръгнали да се разправят с учителя по английски Юнал  Мемедали, но налетели на пом.директорката,която отнесла шамар и вербални атаки.

Родителите на детето били привикани за обяснения и с това случая е приключен.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини