Конкурс Мис и Мини-мис „Яворов” се проведе в едноименното училище в Кърджали

Знаменателно шоу под ритъма на музика с фолклорни и модерни мотиви се проведе в Основно училище „П.К. Яворов” вчера. 30 възпитанички на школото се бореха за титлата Мис и Мини-мис „Яворов” в един от коридорите на школото, което се превърна в моден подиум. Първата по рода си подобна проява в училището нажежи страстите на ученици, учители, жури и ръководство до краен предел. Проявата бе организирана от образователната форма „Свободно избираем предмет” по проект „Фолклор на етносите” с ръководители Кети Янкова и Татяна Кирчева. 
30 бяха участничките от начален и прогимназиален етап. Те бяха оценявани от жури в състав Елена Янева – директор на школото, заместника й Гроздан Колев и представителите на търговската верига ДМ – спонсор на проявата, Роксана Торнес и Севдие Мехмед. Благодарение на тях и още на едноличните търговци Иван Христозов и Даниела Грозева и тяхното спонсорство, участничките получиха много подаръци и отличия. Сред тях и 5 енциклопедии, осигурени от ДСК. 
Дефилето започна в един от коридорите на учебното заведение, под ритмите на популярната ромска песен-химн „Джелим, Джелим” и бурните аплодисменти на разгорещената публика. 
След малко повече от час дефилета, одобрителни аплодисменти и разнообразна музика призовете Мис и Мини-мис „Яворов” спечелиха чаровните Невин Мюмюн от 4 Б клас и Филиз Мехмед. А любимка на публиката стана Елвин Шефкет – също от 4 Б клас. Специални фаворитки на спонсорите от ДМ-верига магазини пък станаха Неслихан Нурай и Емине Рейхан. 
В края на шоуто спонсорите бяха поздравени с гласовитите и темпераментни изпълнения на хора „Славееви гласове” към ОУ „П.К.Яворов” с песните „Китчице” и „Чудно цвете”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини