"Яворов” чества деня на светите братя Кирил и Методий

В навечерието на 24 май в ОУ „П.К. Яворов” се проведе тържество, посветено на първоучителите на българския народ, светите братя Кирил и Методий. На тях бяха посветени песните и танците, изпети и изиграни от възпитаниците на училището, а слово за делото им прочете преподавателката по история Калинка Тодорова. 
Гост на тържеството беше експертът в образователния отдел на община Кърджали Ани Димитрова, която прочете и поздравителен адрес от името на кмета инж. Хасан Азис.
След богатата музикално-поетична програма директорът на ОУ „П.К. Яворов” Елена Янева връчи награди на изявени учители и отличили се през годината в различни прояви ученици. За издигане на престижа на училището, ръководене на различни извънкласни форми и работа в мултикултурна среда бяха наградени с грамоти и парични награди преподавателите Кети Янкова, Снежана Димитрова, Стефка Семерджиева и Донка Куршумова.
Експертът в община Кърджали Ани Димитрова пожела на ученици и учители крепко здраве, дързост в мечтите и творчески успехи в безкрайните хоризонти на знанието. „Това е ден на признателност пред всички просветни дейци, които с вдъхновение, постоянство и упоритост съхраняват и предават знанията на следващите поколения българи. Училището винаги е било символ и стожер на националната ни идентичност, гаранция за успеха и бъдещето на България. Нека със силата на словото и мъдростта на знанието да пренесем завета и делото на светите братя и в утрешния ден”, каза Ани Димитрова, цитирайки поздравителния адрес от името на кмета на общината.
В словото си директорът на училището Елена Янева определи 24 май като най-българския празник и като ден на българина, ден на учителя и ученика, ден на училището като институция. „Ние не сме само учители, а и будители в истинския смисъл на тази дума. На този ден ние берем плодовете на нашия труд. Благодарение на вас и на ежедневните ви усилия, днес можем да се похвалим, че сме в края на една успешна учебна година. В нашето училище учат и творят талантливи ученици, които издигнаха авторитета и престижа на ОУ „П.К.Яворов”, каза Елена Янева. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини