Паметникът на Руския войн в Кърджали остава без венци, без тържество за националния празник

Паметникът на Руския войн в градинката пред храма „Св.Георги Победоносец” в Кърджали остава без венци за националния празник Трети март.  Държавни и общински институции ще се въздържат тази година да зачетат паметта на загиналите руски воини в Руско-турската освободителна война.  За сметка на това се очаква към 11,00 часа днес много граждани да изразят признателност като поднесат цветя на монумента.

 Общинска администрация Кърджали излезе с прессъобщение, в което оповестява,че ръководството й ще поднесе венци и цветя на Паметника на Освободителите в Градската градина.  Няма да има тържество.  Причината са противоепидемичните мерки. Остана само пожелание фолклорната китка и празничното българско хоро.

 В социалната мрежа Фейсбук се появи призив на един от основателите на СДС в областта Димитър Болярски, кърджалийци да честват Трети март като ден на солидарност с народа на Украйна.

  За разлика от Кърджали в цялата страна тържествено се издига националния трибагреник. Така ще отбележат Трети март и в съседния Момчилград. В Димитровград например ще има общоградско празнично шествие водено от кмета.

  Въпреки противоепидемичните мерки днес на историческия връх  Шипка ще се качат премиера Кирил Петков и председателят на Народното събрание Никола Минчев. Президентът Румен Радев ще участва в церемонията по вдигането на националния трибагреник в центъра на столицата, както и на вечерната заря.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Кр
    Крум
    4 0
    05:29, 3 мар 2022
    кой да ги сложи: читаците или ПКП?!
  • 2
    !
    !
    9 0
    09:05, 3 мар 2022
    Явно служителите на държавните и общински институции в Кърджали не са българи!
    • Ха
      Хасан
      6 0
      09:37, 3 мар 2022
      Ами не са! Сега ли го разбра?
    • Фа
      Фатме
      2 0
      10:29, 3 мар 2022
      То се вижда от сателитните снимки

Още новини

Последни новини