Ученици от Електрониката напредват в състезанието „Мога и зная как”

Изображение 1 от 4

    В рамките на тазгодишното Национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как”, в ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” се проведе първият етап – училищният. Участваха ученици от две възрастови групи:  ІХ – Х клас и ХІ – ХІІ клас.

    Състезателните задачи са с теоретична и практическа насоченост. След оценяване на конкурсните работи от специалисти от националната изпитна комисия в първата възрастова група се класираха  учениците от Х „в“ клас: Мирослав  Семерджиев, Томас Зеленков и Калоян  Димитров. Във втората възрастова група бяха отличени  Орхан Кемил (ХІ „а“ кл.),  Дженгис Фаик (ХІІ „б“ кл.) и Мерт Юсеин (ХІІ „а“ кл.).

    Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”, с организатори МОН и търговска верига „ЕЛИМЕКС“,  е ежегодно и има за основна цел да мотивира ученици от цялата страна за професионалната им реализация по изучаваните технически професии,  да ги постави в конкурентна среда,  с което да стимулира развитието им в областта на електрониката.

    Надеждите на учителите и учениците е в следващите етапи нашите участници да се представят достойно и да защитят високото ниво на професионална подготовка, което получават в ПГЕЕ „Капитан Петко войвода”.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини