Месец на Америка: Общинско радио Кърджали представя Джордж Гершуин

На 10 февруари от 15,30 в музикалната рубрика на Общинско радио Кърджали слушателите ще имат възможност да чуят изпълнения на творби дело на американски композитор и пианист Джордж Гершуин.
Предаването е поредна инициатива, част от Месеца на Америка в Кърджали и се реализира съвместно с Дружество „Приятели на САЩ”. То е и част от съвместната инициатива с екипа на Общинско радио Кърджали, за поредна година в Месеца на Америка да бъдат представяни бележити музикални личности от Америка. След музикалните рубрики посветени на американските джаз легенди Джон Колтрейн и Майлс Дейвис през миналата година, през тази радиото представя творчеството на Джордж Гершуин.
То заема челно място в американската музика и има ярко обособен национален характер. Неговото музикално-историческо значение се определя преди всичко от високо талантливия опит на автора да съчетае принципите на симфонизма с елементи на класическия северноамерикански джаз.
Запис от предаването може да бъде чут след 16,00 часа на 10 февруари на интернет страницата на Община Кърджали линк "Запис на последно предаване на Общинско радио Кърджали".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини