Кметът с поздравителен адрес до участниците в Общото събрание на местните омбудсмани

Зам.-кметът на община Кърджали Тунджай Шюкрю и секретарят Сезгин Бекир поздравиха участниците в IХ-тото Общо събрание на Националното сдружение на местните обществени посредници в Р България, чийто домакин е Кърджали. Те връчиха и приветствен адрес от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис на председателя на УС на НСМОПРБ Иван Капралов, в който се казва:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КАПРАЛОВ,

Изключително ми е приятно, че днес Кърджали е домакин на деветото общо събрание на Национално сдружение на местните обществени посредници в Република България. Позволете ми от свое име и от името на жителите на община Кърджали да ви поздравя с „Добре дошли!“ и да пожелая успешна работа на този изключително важен форум.
Община Кърджали е сред първите в страната, в които беше избран обществен посредник. Тогава и сега ние сме убедени, че гражданите имат необходимост от застъпник на своите права и пазител на обществения интерес. Преките ни впечатления от работата на местния омбудсман и годишните му отчети пред Общинския съвет показват, че местната власт е реагирала адекватно на нуждите на гражданите с решението за създаване на тази институция, която защитава гражданския интерес на местно ниво.
Уверени сме, че всяка една българска община би спечелила от създаването на институцията „Местен обществен посредник“, която е и коректив на местната власт, защитавайки правата и законните интереси на гражданите пред органите на местното самоуправление териториалната и местна администрация.

Приемете моите пожелания за здраве и успехи във вашата трудна и отговорна работа на пазители на обществения интерес!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини