Илия Илиев се отказва от номинация за депутат

Бяхме в София, в централата на ГЕРБ. Водени са разговори и сме провели събранията, на които се правят номинации за кандидат-депутати, каза Илия Илиев на пресконференция след като предаде властта на Начо Ковачев на въпроса кога от ГЕРБ в Кърджали ще обявят кандидат-депутатската листа. Листата ще бъде обявена след решението на изпълнителна комисия, още нямаме такова и нямам информация кога ще се събере самата комисия. Когато има, нашият областен лидер Цвета Караянчева ще ви покани и ще представи листата. Не е моя работа да я обявявам аз, допълни Илиев, но поясни, че със сигурност ще участват в изборите с пълна листа от десет човека.   Той също бил предложен на събрание за кандидат за депутат, но си е направил самоотвод. Мисля, че трябва да участват и други хора в изборите, има много достойни кандидатури, трябва да им се даде възможност, коментира бившият областен управител Илия Илиев.

Ще работя с пълни сили за постигане на изключително добър резултат за ГЕРБ. Не се оттеглям от политиката и не виждам причината за това, добави той. Ние се борим за един мандат от общо петте за нашата област и досега винаги сме работили и продължаваме да работим за нашия водач в листата, който досега е бил винаги г-жа Караянчева. Борим се за повече гласове, каза Илиев на въпроса дали един мандат е максимумът, на който се надяват.

Както знаете има нови играчи на сцената – Веселин Марешки и партия ДОСТ, които се борят за турските гласове. В община Кърджали ДПС контролира и владее гласовете. Ние през изминалите години около 10-15 сме взели от тях, ще се борим да ги повишим. Но какво ще се случи е сблъсък на идеи и зависи от доверието на хората, каза Илиев.

Радка Петкова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини