Илия Илиев: Надявам се околовръстния път на Кърджали да не бъде забравен след изборите

Темата за изграждането на околoвръстен път на Кърджали, която повдигнах още през април,  сега усилено се експлоатира от няколко политически сили. Лошо няма, колкото повече хора са ангажирани с проблема, толкова по-добре. Част от кандидатите дори развихриха фантазията си с изграждането на надлези, подлези и какви ли не други съоръжения, които явно няма как да се случат в кратки срокове. Това, което наистина си струва да се направи е околовръстният път да бъде изведен като приоритет номер 1 за региона, нещо по което ние вече работим, заяви водачът на листата с кандидат-депутати на "Национално обединение на десницата" Илия Илиев. Той е и председател на инициантивния комитет, организирал подписка, с която се настоява за разрешаване на проблема. Над 5 000 души вече са подкрепили инициативата, а намерението на организаторите й е искането да бъде внесено в бъдещото редовно правителство. 

"Реализирането на околовръстен път на Кърджали реално вече е стартирало. Докато бях областен управител успях да издействам основен ремонт на пътя от Хасково до Кърджали през село Мост. Макар и със значително забавяне този проект е вече на финалната права. Най-важно е да се осигури държавно финансиране за изграждането на мост над яз. "Студен кладенец", като паралелно с това се задействат отчуждителните процедури по трасето на десния бряг на река Арда", каза Илия Илиев. Според него идеята е трафикът на камиони и транзитнопреминаващи автомобили да бъде насочен по пътя Хасково-Мост-Кърджали, а от там по моста над язовира да бъде изведен в района на бившето летище край града.

Според водача на листата с кандидат-депутати на Национално обединение на десницата през последните години по въпроса не е направено нищо. Инициирана от Илия Илиева проверка в отговорните за разрешаването на проблема институции е показала, че за целия мандат на последното правителство на Борисов е да се отчуждят няколко имота по трасето. Община Кърджали също е пасивна по въпроса.

"Нужно е всички – централна и местна власт, да обединят усилия, за да бъде изграден околовръстния път на Кърджали. Искрено се надявам, че опонентите ни от различни политически сили, които в момента се опитват да трупат дивиденти около проблема, да не забравят обещанията, които дават", каза още Илия Илиев.

Гласувайте с № 7 за Национално Обединение на десницата!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Още новини

Последни новини