Георги Гачев даде напътствия на ученици как да се справят с вирусите и кибертормоза

    Повече от 50 ученици от VІ до ХІІ клас изпълниха залата на Общински детски комплекс в събота, за да чуят ценни съвети за безпроблемна работа в Интернет. Не дойдоха под строй или по задължение, а с голям ентусиазъм, тъй като темата на предложената презентация „Безопасен интернет за младите хора” се оказа от важен и ежедневен интерес за тях. Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ” и представител на организаторите на събитието, даде начало на срещата.

       Лекторът Георги Гачев, преподавател в Института по математика при БАН, представи по забавен интерактивен начин някои вредни и зли програми, както и основните заплахи, дебнещи потребителя в глобалното пространство, предложи защитни решения за предотвратяването им. Той даде важни напътствия на ученици как да се справят с вирусите и кибертормоза, много модерен напоследък, запозна ги и с някои препоръки, залегнали в издадения вече Правилник за безопасност в Нета на УНИЦЕФ.

    Присъстващите засипаха лектора с безброй въпроси, споделиха свои случки и проблеми при работа с компютър или мобилно устройство. Дискусията продължи дълго, но не успя да задоволи любознателността на всички ученици, затова присъстващите си обещаха да продължат срещите с математика Георги Гачев, като го изпратиха с ръкопляскания.

    Проявата в Обединен детски комплекс бе част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали, организиран от Дружество „Приятели на САЩ”, Клуба на американските възпитаници, Посолството на САЩ и Община Кърджали.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини