В Ардино християни и мюсюлмани живеят толерантно ръка за ръка

По повод 16 ноември - Международния ден на толерантността Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към община Ардино организира конкурс с мотото „,,Да бъдем добри и толерантни”. В него участваха ученици от 1-ви до 4-ти клас от СУ „Васил Левски”. Чрез своите рисунки, апликации и мъдри слова талантливите деца на Ардино отправиха призив към всички: ,,Да бъдем добри и толерантни, да ценим малките жестове и да не забравяме, че добрата дума е безценна”. Тези, които се представиха достойно в конкурса получиха поздравления и предметни награди от секретаря на местната комисия Мехрибан Ардалиева.

Класните ръководители на участниците Бюлбюл Юмер, Стоянка Трайкова, Снежана Аврамова, Валентина Коджаманова и Светлана Карамфилова представиха презентации за толерантността между учениците. Децата се запознаха с великолепното стихотворение на големия български поет Воймир Асенов „Въздишка”. В него поетът показва как в малкия град живеят толерантно хората от различни етноси и религии.

Рисунката на десетгодишната Фунда Ибрямова от 4-ти „б” клас изобразяваше доброто отношение и толерантността между различните религии и етноси в Ардино, където християни и мюсюлмани живеят ръка за ръка.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини