Мерят безплатно кръвното на пенсионерите в Ардино

Всеки понеделник и петък от 10 до 12 часа медицински сестри от Детските градини „Брезичка“ и „Слънце” мерят безплатно кръвното налягане на възрастните хора в Ардино. Инициативата е на градския клуб на пенсионера със съдействието на общинския кмет Ресми Мурад.

„Повечето от възрастните хора нямат апарат за кръвно вкъщи. За нас е удоволствие да работим с тях. Те винаги са позитивно настроени и ни зареждат с положителна енергия. Редовно им даваме препоръки, а тези, които са с хипертония, ги насочваме при личния лекар”, споделиха медицинските сестри.

81-годишната Наджие Ферхад от Ардино (сестра на покойния ардински поет Наджи Ферхадов) два пъти през седмицата идва в клуба, за да измери кръвното и пулса с апарата. В понеделник тя имаше стойности от 125 - 75. „Много сме доволни от вежливото поведение на медицинските сестри и отговорничката на клуба, сподели тя.

От името на възрастните хора председателят на клубното ръководство Гюнер Мюмюн изказва сърдечните си благодарности към кмета Ресми Мурад за оказаното съдействие и внимание към здравословните проблеми хората от третата възраст.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини