Мехмед Мехмед:Младите трябва да отключим позитивизма в политиката

Изображение 1 от 3

    Мехмед Мехмед е на 29 години. Избран за общински съветник от Движението за права и свободи за мандат 2015-2019 в ОбС-Кърджали. Зам.-председател на комисиите по Законност и обществен ред, както и по Икономическа политика и общинска собственост. Втори мандат е член на Областния съвет на Младежко ДПС – Кърджали. В момента е организационен секретар на областната структура.  

    Работил е като журналист, три години практикува професията си в Кърджали. През следващите години поема пресцентъра на Община Момчилград. Завършил е Бургаския свободен университет, специалност „Журналистика“. Член e на Обществения съвет към Министерството на младежта и спорта.

    Как попадна в Младежко ДПС?

    Мехмед: Младежката организация на ДПС е била винаги в моето полезрение, още през ученическите години, а по-късно и като студент. Преди всичко за мен е чест да бъда част от тази сплав от млади и енергични хора, които се стремят не само към лични си подвизи, но също толкова всеки един от тях е носител на нещо ново иновативно.

    Още по време на студентските си години бях силно впечатлен от ентусиазма на академичната организация на ДПС в Бургас. Казах си, че аз също мога да допринеса за утвърждаването на идеите на тези млади хора. Днес, години по-късно, завърнал се в родния си град, виждам това сияние в много млади кърджалийци. Убеден съм, че това ни дава стимул за нови успехи и на политическия фронт.

    Как виждаш развитието на Младежко ДПС?

    Мехмед: Преди всичко трябва да отбележим, че Младежко ДПС вече е утвърдена марка със своята близо 20-годишна история. А даже и още преди това, когато се създават първите студентски дружества към ДПС. Мисля, че днес всички онези основоположници на идеята за ДПС са горди с факта, че тяхната мисия е подета от млади, образовани и интелигентни хора. Различното и новото мислене, даже и нестандартните идеи, са най-необходимите знаци, които трябва да препредава младежката ни организация. Енергията и сплотеността на Младежко ДПС са двете неща, които лично мен винаги са ме зареждали с оптимизъм за развитието й.

    Смяташ ли, че България е добро място за живот за младите хора?

    Мехмед: Мисля, че именно младите хора трябва да отключат позитивизма, за да се превърне страната ни в още по-добро място за живеене. Да запретнем ръкави, загърбвайки мисълта „Как едно нещо не може да се случи“ и да открием всички положителни дадености на региона и страната. Със своя иновативен капитал Младежко ДПС има съвсем реална възможност да промени начина на мислене на хиляди млади хора.

    Какво искаш да се промени за младите хора в България и къде виждаш ролята на Младежко ДПС в това?

    Мехмед: Начинът на мислене не само в България, но и по света, се развива с ускорени темпове. Живеем в един глобален свят, без абсолютно никакви ограничения, без непреодолими препятствия. Всяко едно начинание с авторското право на младите хора, е крачка към успеха. Осъзнавайки това ние можем да променим абсолютно всичко и да превърнем в реалност, това за което мечтаем. Пожелавам си като част от тази голяма организация, да продължаваме да бъдем главната опора за всяка една положителна промяна в самите нас, както и в обществото ни. Вярвам, че вървим по правилния път. 

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини