Млада волейболна надежда от Кърджали става националка

Изображение 1 от 2

    След няколко десетилетия отново женско име от Кърджали в националния 

    Волейболистката Галина Карабашева от СОУ "Петко Рачов Славейков" получи покана от селекционера на националния отбор девойки до 14 години Стоян Гунчев да се включи в представителния състав на страната. От вчера талантливата спортистка е вече в редиците на отбора и тренира в лагера за подготовка на най-добрите български волейболистки в тази възрастова група в град Варна.

    Стоян Гунчев наблюдава срещите на кърджалийските момичета с треньор Елин Карабашев по време на Скаут лигата в София и веднага вижда потенциала на Галя. Включва я в националния отбор без секунда колебание. Едва завършила седми клас, възпитаничката на "Славейков" и ВК "Арда" тренира с големите надежди за бъдещето на българския волейбол.

    Галина Карабашева тренира любимия спорт от четири години. Започва активно подготовка в трети клас, а по спорта я запалва нейният баща и треньор Елин Карабашев. Успехите не закъсняват - съвсем наскоро отборът на "училището за шампиони" се класира на четвърто място в страната, на косъм от медал. Преди две години, когато е на 12, Галя и съотборничките й печелят бронзовите медали от държавното първенство за "Арда", а миналата година са носители на сребърните медали от републиканските финали на Ученическите игри с фланелките на СОУ "П. Р. Славейков".

    Основната мисъл и движеща сила за Галина в момента е волейболът. Вижда себе си като волейболистка и ще се стреми непрекъснато да се развива като такава. Мечтае след години да играе в елитен европейски отбор, например в Италия, както и в националния отбор на родината. Непосредственото продължаване на средното й образование ще бъде в София в училище близо до залата за тренировки на ВК "Левски".

    В кърджалийските волейболни среди се шегуват, че е трябвало да чакат почти 50 години, откакто Таня Гогова се включи в националния отбор, за да видят отново женско име от града ни да стои сред най-добрите. Президентът на ВК "Арда" и директор на СОУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров е изключително горд от заслужената покана към Галина Карабашева, която е доказала, че точно там е мястото й. Благодарности към него като ръководител пък отправя треньорът Елин Карабашев за предоставената възможност да работи с децата от отбора за постигане на тези успехи. Той обещава да продължи още по-усилено, тъй като е сигурен, че сред момичетата има много талантливи волейболистки, които ще тръгнат по пътя на Галя и за това си струва да се работи. За своята дъщеря и възпитаничка Карабашев смята, че има потенциал да се развие и да стане голяма волейболистка.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини