Юношите на ВК АРДА - първите в България финалисти в държавното първенство

Изображение 1 от 2

    С директна квота за Държавни финали в първенството по волейбол на България за юноши под 20 години се поздравиха във ВК АРДА. Това стана след убедителната победа на момчетата, които през последния уикенд надиграха като домакини ЛУКОЙЛ Нефтохимик с 3:0.

    Младите ни волейболисти показаха силна игра и се раздадоха на терена, което им даде предимство пред противника и срещата завърши със заслужена категорична победа на АРДА.

    По регламент първенецът в група Г (където играе и кърджалийци)се класира директно за спора за титлата. Следващите два тима отиват на допълнителни квалификации. Във финалите участват 8 отбора, първият в тази осмица е кърджалийският отбор юноши старша възраст.

    В класирането до моментаАРДА е първенец и води с 5 мача и 5 победи, и с 14 точки в актива си. Следват Нефтохимик 2010 с 3 победи и 2 загуби – общо 8 точки и Берое 2016 с 2 победи и 3 загуби, което им носи 8 точки.

    След приключване на последните мачове ще бъде уточнено кога и къде ще се играят финалите.

    Старши треньор на отбора е Павел Митев,който, поради здравословни причини, бе заместен в последните два мача от Иван Халачев.

    Предстоят мачовете при кадетите, прекадетите и 13-годишните момчета, като надеждата на клубното ръководство е, че те също ще ни зарадват с класиране за финалите.

    Божидара АНГЕЛОВА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини