РФС призова феновете да спазват законите, двама бяха екстрадирани от Франция

Двама руски футболни фенове бяха принудени да напуснат Франция, съобщи прокурорът от Марсилия Брис Робен.

Привържениците са били арестувани по време на масовите сбивания по улиците на Марсилия преди мача между Англия и Русия от европейското първенство, при които пострадаха поне 35 души.

След двубоя, завършил 1:1, около 150 руски хулигани нахлуха в сектора с английските фенове и предизвикаха масова паника. Властите в Марсилия признаха, че не са успели да задържат всички 150 агресора, които по думите на прокурора са били специално тренирани за подобни схватки.

По-късно пред съда ще се изправят шестима британци, един австриец и един французин, които ще бъдат съдени по бързата процедура за хулигански прояви.

Междувременно Руският футболен съюз (РФС) призова привържениците на своя национален отбор да спазват законите на Франция по време на европейското първенство. Вчера УЕФА предупреди Русия и Англия, че може да ги изключи от финалите, ако феновете им продължат с ексцесиите.

"РФС решително осъжда действията на руските привърженици, свързани с участието им в безредиците непосредствено преди мача Англия- Русия, както и всички техни незаконни действия в Марсилия. Ние ви призоваваме да проявявате уважение към съперника, както и към неговите привърженици и към местните жители. Спазвайте законите, правилата на движение, правилата на нормално поведение и обществения ред във Франция", пише в специална декларация на сайта на руската централа.

"Напомняме ви, че мачовете с участието на нашия национален отбор се намират под особеното наблюдение на УЕФА. За да избегнем евентуалните наказания, които грозят нашия национален отбор, ви молим да се въздържате от използването на стадиона на различни пиротехнически средства, лазерни устройства и други забранени предмени", допълват от РФС.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини