-25 градуса не са проблем за водородната B-class на Mercedes- Benz

Водородната модификация на Mercedes-Benz B-Class премина успешно тестовете в зимни условия, които бяха проведени в северната част на Швеция, при двуцифрени отрицателни температури. По време на изпитанията, развойният екип на компанията, който вече намери решение на проблема по стартирането на задвижващата система при температури от -25 градуса, е провел сериозни тестове върху поведението на колата в реални пътни условия. Една от основните цели на поредното изпитание на водородната B-class на Mercedes- Benz е била оптимизирането на електронната стабилизираща програма и адаптирането й към характерните за автомобила параметри.

"Резултатите от зимните изпитания доказаха, че работим в правилната посока с новаторската задвижваща система и направихме поредната голяма крачка към постигането на производствен стандарт", споделя Томас Вебер, член на борда на Daimler AG и отговарящ за развойната дейност на автомобилното подразделение Mercedes Benz Cars. "Както при стандартните тестови програми за обикновени автомобили, ще подложим B-Class F-CELL на допълнителни строги изпитания през следващите няколко месеца", допълва той.

Mercedes Benz ще представи на пазара първата серия водородни автомобили през лятото на 2010 година, като производството на B-Class F-CELL ще започне няколко месеца преди това. Колите ще бъдат оборудвани с компактни пакети горивни клетки, които са с 40% по- малки и 30% по- мощни в сравнение с тези на F-Cell A-Class.

Електрическият двигател на Mercedes- Benz B-Class F-CELL развива максимална мощност от 100 кВт или 136 конски сили и максимален въртящ момент от 320 Нм- показатели, сравними с тези на стандартен двулитров бензинов мотор
Източник: auto-press.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини