Кърджали чества Деня на победата и Деня на Европа

Община Кърджали кани жителите и гостите на града днес  от 11 часа заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма. Това ще стане пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до площад “Освобождение”. Общо 88 са загиналите жители от областта в ожесточените битки с Вермахта по бойните полета на Югославия и Унгария.
Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност и с тържествен ритуал ще бъде отпразнувани Денят на победата и Денят на Европа. За ветераните от войните ще бъде даден тържествен обяд. В тържеството ще участват Съюзът на офицерите и сержантите от запаса, както и граждани.

В Деня на Европа – 9 май  от 10.30 ч. на открита сцена в парк „Простор“ Областният информационен център в Кърджали организира концерт – хепънинг. Гостите на празника ще имат възможност да се запознаят с резултатите от кампанията „Да създадем заедно България 2020 г.“, както и с възможностите за повишаване на качеството на живот в областта, чрез реализиране на проекти по оперативните програми до 2020 г. За най-малките са предвидени образователни игри „Европа и ние“ с много награди и изненади.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини