„Славейков” с рекордно участие в републиканските финали

Шест спортни отбора от кърджалийското СОУ „Петко Рачов Славейков” се класираха за републиканските финали на Ученически игри 2015. Постижението е уникално за България. Това е рекорд в историята на училището, поясни щастливият директор Милко Багдасаров. Днес той получи шестата купа от отбора по тенис на маса Моника Мехмед, Есин Саид и Кристияна Иванова – те са категоричен победител в зоналния турнир, проведен вчера в Стара Загора.

Общо девет отбора областни първенци излъчи шампионското училище. Шест от тях победиха и в зоналните турнири и се класираха за националните финали в тазгодишните ученически игри. Това са: волейбол - юноши 11-12 клас, юноши 8-10 клас и момчета 5-7 клас с треньори Павел Митев и Димитър Гочев и момичета 5-7 клас с треньор Елин Карабашев; баскетбол – момичета 5-7 с треньор Димитър Георгиев; тенис на на маса - девойки 8-10 клас с треньор Димитър Димитров. Всички те ще се борят за призовите места.

Това уникално за България постижение има и още едно измерение. За пръв път едно училище в България има финалисти по волейбол и в трите възрастови групи за момчета и юноши, сочат сведенията на треньора Павел Митев.

СОУ „Петко Рачов Славейков” вече притежава няколко комплекта медали от национални финали по волейбол, футбол и тенис на маса. Тази година за първи път изявеното училище има отбор финалист в спорта баскетбол.

Изключителните резултати са резултат от осъществен модел треньори и професионални състезатели да влязат в училище, коментира директорът Милко Багдасаров. Такава идея сега се лансира за реализация в цялата страна. Каква да бъде ролята на училищния директор за развитието на спорта – по тази тема Багдасаров е получил покана да бъде лектор по време на национална конференция на директорите на училища, планирана през есента.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини