Ученически екипи по бърза помощ в помощ на възрастните в Кърджали

Изображение 1 от 2

    На 12 май 2017 година в  двора  на Дома за стари хора – Кърджали  се проведе Областен преглед на Ученическите екипи по първа помощ,  открит от директора на Секретариата на ОС на БЧК – Жана Чакърова. В състезанието по първа помощ участие взеха  екипи на 8 учебни заведения от общините Кърджали, Момчилград, Ардино и Черноочене.

     Главен съдия на състезанието бе дългогодишният сътрудник и лектор по ПДП в БЧК – д-р Борис Досев. В журито участие взеха членове на Младежки авариен екип – Кърджали и мед. техник Маргарита Пенева – доброволец на „Екип 254“ на БЧК.

    По време на Областния преглед ученическите екипи по първа помощ демонстрираха  придобитите  практически умения за оказване на първа помощ в една сборна задача с четирима пострадали. Екипното решаване на тест  показа високото ниво на теоретичните знания на участниците. 

    На първо място се класира екипът на СУ „ Отец Паисий“ - Кърджали , който събра най – много точки - 141  от общо 161 точки.

    Областният съвет на БЧК благодари  на членовете на МАЕ – Кърджали Елена Георгиева , Моника Ангелова, Мирослава Пенева, Неда Калчева и на експерта по младежка дейност Пепа Чолакова  за активното им участие в подготовката на екипите от областта.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини