Изселник се жалва в съда от местна дама,искала да му навре такето в…

Изселникът М.Т. се жалва пред Окръжния съд в Кърджали от местната дама С.А.Х.П.,че искала да му навре такето отзад.Нашенецът, живущ в Измир бил обиден публично по време на заседание на Районния съд в Момчилград, свидетелстват негови близки.Той подава иск пред момчилградските магистрати срещу дамата за публична обида.

С присъда № 204/17.12.2014 г., постановена по Момчилградския районен съд е признал подсъдимата С.А.Х. П. от с.Б., общ.Кърджали за невиновна в това, че на 08.09.2014 год. в гр.Момчилград казала нещо унизително за честта и достойнството на М.Т., а именно: „твоето таке ще сложа в г… ти”, като обидата е нанесена публично, 

Обидата била отправена пред свидетелите – очевидци Т.Т.и М.Т., като това се случило пред съдебната зала на съда в гр.Момчилград. и било неясно защо съдът не е дал вяра на техните показания,недоумява потърпевшият. Съдът не бил съобразил също, че подсъдимата в съдебната зала пред съдия, съдебен секретар и публика, препотвърдила казаните думи на 26.09.2014г.твърди още изселникът. Т.е., ако М.Т. не бил присъствал първия път при нанасяне на обидните думи, то присъствал и чул преповтарянето на тези думи в съдебната зала. 

На 08.09.2014год. в съдебната зала на Районен съд гр.М.се провеждало съдебно заседание, по което страни били М. Т., в качеството й на ответник и ищец  майка на дамата. В качеството на свидетели по делото се явили лицата Н.А.М. и Н.А.С.. В съдебната зала била подсъдимата С.П., както и тъжителя М.Т.. Сина на последния и св.М.Т., св.Т.Т. се намирал в коридора пред съдебната зала. След приключване на съдебното заседание от съдебната зала излезли св.Н.М., Н.О., сестра им Х. тяхната майка, както и подсъдимата С.П., а след тях излязла и св.М.Т., като тъжителя останал в залата. При излизането на първата група, между които и подсъдимата, св.Т.Т. чул как последната казва по адрес на баща му „тази шапка на професора ще го бутна в г… му". След това от залата излязъл и тъжителя Т., на който сина му предал чутото. Така изреченото от подсъдимата възприела и св.М.Т., нейна леля, която също предала това на съпруга си, който се ядосал и разстроил.

При така установеното от фактическа страна, правилен и обоснован е извода направен от първоинстанционния съд, че по делото не се доказа подсъдимата С.А.Х. П.да е осъществила от обективна и субективна страна състава на престъплението обида, при това квалифицирана, като нанесена публично.Това е преценката на Окръжния съд в Кърджали.Той отхвърля иска на изселника М.Т.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини