Изселник от Бенковски направи от стари панелки луксозни апартаменти

Богат изселник от Родопите в турския град Бурса направи от стари изоставени от 20 години жилищни блокове луксозен комплекс в Рудозем. Постройките стояха десетилетия на груб строеж край изхода от родопския град към бъдещия граничен пункт на границата с Гърция.
Фаик Хасан е изселник от Бенковски. От много години има строителен бизнес в Бурса с обекти в Турция и Германия. Преди две години правил ремонт на джамията в рудоземското село Чепинци и видял грозните изоставени строежи градени до 1989 г. за ръководните кадри на "Горубсо". Към тях има огромен парцел от 5 дка, за разлика от останалите миньорски блокове в града.
След края на социализма обаче, шефските апартаменти останали недовършени. Хасан купил на търг на министерството на икономиката блоковете за около 40 500 лв. Първата секция на блока e готова до ключ. В нея има 30 апартамента по 70 кв.м с пълно обзавеждане и оборудване. На апартаментите е сложена 5-камерна дограма, на входовете - блиндирани врати, стълбищата и облицовката на сградата са с мрамор и гипсови орнаменти.
Комплексът вече има сертификат за енергийна ефективност и е с монтирани LED осветителни ленти за красота. "Родопчанин съм и искам родопчани да не се чувстват на края на света. Направихме го с немско качество, турски материали и ще продаваме жилищата на български цени", заяви Хасан.

Източник: http://www.trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини