Боксов рунд между футболисти,прокурор решава изхода от мача

Боксов рунд от футболен мач в кърджалийско село  завърши в съда в Кърджали. Като рефер се прояви районен прокурор от Момчилград. Той прекрати  досъдебно производство срещу един от участниците в боксовия мач, въпреки че той строши ченето на опонента си. Държавният обвинител се аргументирал, че биячът е нанесъл телесната повреда в състояние на силно раздразнение и е бил предизвикан с насилие от пострадалия.

   Екшънът се разиграва на 27.08.2013 г.,когато два кърджалийски отбора играят оспорван мач. В последните минути напрежението расте. Обвиняемият М.Л.Е. от Кърджали владее топката, но опонента му М.Р.Х. му влиза грубо. Побойникът псува като Стоичков. Съперникът му го хваща за яката и го вкарва във вратата , натиквайки главата му в мрежата. Кърджалиецът му тегли едно круше и му чупи челюстта.

Съдебно-психиатричната експертиза изключва ударът да е нанесен при афект. Въпреки това прокурорът отсъжда служебна победа за побойника.

Момчилградският районен съд излиза с определение, че престъпление има и то трябва да бъде наказано. То се подкрепя и от Окръжния съд в Кърджали.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини